Do góry

Przekąski Przepis na:

pieczarki panierowane w zalewie octowej

pieczarki panierowane w zalewie octowej

Autor: anetas197601

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 6980

Dodano: 09.02.2013

Odsłon: 17185

trudno im się oprzeć :)))

Składniki

  • 1 kg pieczarek najlepiej nie za dużych
  • 2-3 jajka
  • bułka tarta, liśc laurowy, 3 ziela angielskie, 1 cebula
  • Zalewa:
  • 1,5 litra wody
  • 1 szkl octu
  • 3 łyżki cukru
  • 1-2 płaskie łyżki soli
  • olej do smażenia
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. pieczarki obrać. W garnuszku półlitrowym pokłócić jajka, do miseczki nasypać bułkę tartą. Wbić widelec w ogonek pieczarki i zamoczyć z jajku, a następnie w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Usmażone pieczarki przełożyć do naczynia, w którym będą się marynować. Do słoik dodać pokrojoną w plasterki cebulę, liść laurowy i ziele angielskie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Vanada 26 lutego 2013 Dopiero teraz wyczaiłam przepis:(. Do ulubionych i do szybkiego wypróbowania! 5

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anetas197601 10 lutego 2013 Dziękuję bardzo :)) u mnie te pieczarki schodzą na bieżąco, jeszcze ich nigdy nie pasteryzowałam, bo bardzo szybko mi znikają :)))))

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 10 lutego 2013 Ja w ten sam sposób robiłam w tym roku duże kapelusze opieńków. Słoik z ciekawości otworzyłam po miesiącu. Grzyby były
rewelacyjne. Zalewę robiłam trochę mocniejszą /na 1 litr wody szklanka octu/, no i pasteryzowałam w słoikach.
Pozdrawiam..

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jakub26 09 lutego 2013 Ten przepis jest ciekawy, zabieram do ulubionych i skuszę żonę do wypróbowania, a może córkę:-) pozdrawiam!

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anetas197601 09 lutego 2013 dzięki bardzo, ja uwielbiam te pieczarki :)))

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

capri 09 lutego 2013 bardzo ciekawe danie, musze wypróbować, a tak się składa, że mam jeszcze pieczarki po robieniu pizzy, 5 ode mnie !

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń