Do góry

Dodatki Przepis na:

Pieczarki po czesku

Pieczarki po czesku

Autor:

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 4582

Dodano:

Odsłon: 3867

Pyszne i wilgotne wewnątrz w chrupiącej panierce!

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. W latach 80-tych rodzice wrócili z Czech i zrobili nam tą potrawę o nazwie pieczarki po czesku. Nie wiem czy gdziekolwiek ma to danie taka nazwę ale u mnie się przyjęła.

    Obrałam pieczarki i oberwałam im nóżki.
    Najpierw obtoczyłam pieczarki w mące, potem w rozkłóconym jaju z odrobina wody a potem w tartej bułce.

    Nóżki potraktowałam tak samo.

  2. Smażyłam do rumianości z obu stron- dosyć krótko. Posoliłam i popieprzyłam po wierzchu- wtedy sól jest bardziej wyczuwalna i można jej mniej użyć.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (22)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń