Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczarki w cieście"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 605
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 902
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 605
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 902
Składniki
Mąkę, mleko, wodę, jajka i bułkę tartą rozrobić na ciasto gęstsze niż na naleśniki, osolić. Pieczarki, umyć, oczyścić, zanurzać w cieście i smażyć w głębokim oleju na złoto, osączyć na papierowym ręczniku.
Pomidory umyć, sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić w ćwiartki. Cebulę i czosnek oczyścić, posiekać, zeszklić na oliwie, dodać pomidory, dusić, aż warzywa zmiękną i się rozpadną.
Doprawić solą, pieprzem, papryką, tymiankiem, cukrem, zmiksować. Sos podawać z pieczarkami.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium