Do góry

Przekąski Przepis na:

PIECZARKI W CIEŚCIE

PIECZARKI W CIEŚCIE

Autor: agolinka2010

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 243

Dodano: 01.01.2011

Odsłon: 11448

Soczyste i miękkie ;)

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Oddzieliś żółtka od białek.Mąkę połączyć z żółtkami,2 łyżkami oleju i piwem.Białka ubić na sztywno z dodatkiem soli i gotową pianę dodać do ciasta.Delikatnie mieszając,połączyć.

  2. Pieczarki oczyścić,przepłukać i obtoczyć w mące.( ja jeszcze do mąki dodaje odrobinę soli) Do garnka wlewamy olej i rozgrzewamy.Pieczarki zanurzamy w cieście i wrzucamy do do garnka.Smażymy aż będą rumiane.

  3. Następnie osączyć z nadmiaru tłuszczu na kuchennym papierze lub ręczniku papierowym.Podawać na ciepło z sosami np.sosem czosnkowym lub słodko-kwaśnym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

mama_kokosa 04 kwietnia 2012 widzę ,ze masz problem , chcesz o tym porozmawiać czy masz już psychologa ?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kotek78 03 marca 2011 To jest pyszne i polecam spróbować z czerwonym barszczem wigilijnym.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agolinka2010 01 marca 2011 Hahaha może i moje pieczarki wyglądają paskudnie ale są PYSZNE! PRZEPYSZNE:) A Ty dalej baw się w tą swoją gre -w krytykowanie innych.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agolinka2010 01 marca 2011 Hahaha może i paskudnie wyglądają moje pieczarusie w cieście ale są PYSZNE:) PRZEPYSZNE!

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jagienka 28 lutego 2011 Znam i lubie!
Wydaje mi sie tylko,ze troche zle je zaprezentowalas w towarzystwie jakiegos dipu i czegos zielonego wygladaloby to danie tak apetycznie jakim faktycznie jest!
Pozdrawiam!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

iwona_s 28 lutego 2011 tylko, że to co jest na twym zdjęciu wygląda paskudnie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń