Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczarki w cieście naleśnikowo-koperkowym.

Pieczarki w cieście naleśnikowo-koperkowym.

Autor:

Przepisów i artykułów: 745 Ocena: 14113

Dodano:

Odsłon: 821

Wysyp w mojej kartonowej hodowli mnie zaskoczył....przerabiam jak mogę a rano znów pełny pięknych grzybków karton:)

Składniki

  • pieczarki kapelusze około 70dkg
  • CIASTO
  • 1szkl.mleko
  • 1/2 szkl.wody gaz.
  • 2 jajka
  • pęczek koperku
  • 2,5 szkl.mąki tortowej
  • tłuszcz do smażenia
  • sól i pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Zrobić ciasto naleśnikowe,dodać posiekany koperek,sól i pieprz.

    Główki pieczarek obtoczyć w cieście i kłaść na rozgrzany tłuszcz.

  2. Ja robiłam na maśle klarowanym,uważam,że grzyby i ryby najlepiej smakują na maśle,wybór Wam zostawiam:)

  3. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (21)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń