Do góry

Przekąski Przepis na:

Pieczarki w occie

Pieczarki w occie

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3451

Dodano:

Odsłon: 2669

Pieczarki najpierw smażymy w cieśnie, następnie marynujemy w zalewie. Ciekawa przekąska na sylwestrowy stół.

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Pieczarki dokładnie oczyść. Jaja, mąkę, mleko i olej dokładnie zmiksuj przy użyciu miksera. Dodaj słodką paprykę, dopraw pieprzem i solą. Pieczarki maczaj w cieście, smaż na złoty kolor. Cebulę obierz i pokrój w cienkie piórka. Składniki zalewy zagotuj razem z cebulą. Gorącą zalewą zalej pieczarki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kasia-p 02 stycznia 2018 Robię trochę inne, ale te muszą być też dobre. Doskonała przekąska ;)

9 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń