Do góry

Przetwory Przepis na:

Pieczarki w octowej zalewie.

Pieczarki w octowej zalewie.

Autor: Docherro

Przepisów i artykułów: 507 Ocena: 7919

Dodano: 13.12.2017

Odsłon: 518

Do sałatek,czy na sylwestrową imprezkę takie domowe pieczarki jak znalazł:)

Składniki

> 6 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Pieczarki umyć,zagotować wraz z marchwią przez 10 min.w lekko zakwaszonej octem wodzie.

    Wcześniej przygotować słoiki,na spód każdego dać po 3 talarki marchwi


    Osobno przygotować zalewę,do wody dodać ziele,liście ,cukier i sól.
    Zagotować ,na gotującą dać odcedzone pieczarki.
    Spróbować smak zalewy,każdy ma inne smaki,jeśli jest za dużo octu dolać troszkę wody.
    Z gotującej zalewy małą chochelką wybierać pieczarki,nakładać dość ciasno w słoiczkach,dodać zalewę ,listek i ziele.Wytrzeć boki słoika,zakręcić i obrócić do góry dnem.

    Zostawić do wystudzenia.


    Smacznego życzę!



Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Bellapi 14 grudnia 2017 Kochamy, nasza mała gdyby mogła zjadła by cały słoik. Mam jeszcze zapasy z zeszłego roku :) bo zrobiłam w nadmiarze Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

PysiaGotuje 13 grudnia 2017 Najlepsza zagrycha :D
uwielbiam pieczarki w takiej formie :)
Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 13 grudnia 2017 Na masz, takie pieczarki są dobre na każdą imprezę i nie tylko sylwestrową xD Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń