Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do sałatek,czy na sylwestrową imprezkę takie domowe pieczarki jak znalazł:)
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 152
Polecam.
Odsłon: 239
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 75
...ale pyszny.
Odsłon: 257
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 152
Polecam.
Odsłon: 239
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 75
...ale pyszny.
Odsłon: 257
Składniki
Pieczarki umyć,zagotować wraz z marchwią przez 10 min.w lekko zakwaszonej octem wodzie. Wcześniej przygotować słoiki,na spód każdego dać po 3 talarki marchwi Osobno przygotować zalewę,do wody dodać ziele,liście ,cukier i sól. Zagotować ,na gotującą dać odcedzone pieczarki. Spróbować smak zalewy,każdy ma inne smaki,jeśli jest za dużo octu dolać troszkę wody. Z gotującej zalewy małą chochelką wybierać pieczarki,nakładać dość ciasno w słoiczkach,dodać zalewę ,listek i ziele.Wytrzeć boki słoika,zakręcić i obrócić do góry dnem. Zostawić do wystudzenia. Smacznego życzę!