Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczarki w sosie serowym

Pieczarki w sosie serowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 188 Ocena: 3040

Dodano:

Odsłon: 352

Pełne aromatu pieczarki w sosie z czterech serów

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Pieczarki po obraniu pokroiłam, małe na pół a większe na ćwiartki.
    Pokroiłam cebulę i pora w kosteczkę a czosnek w cienkie plasterki. Na patelni zeszkliłam cebule i pora, dodałam czosnek, gdy ten zacznie pachnieć dodałam pieczarki.
    Gdy pieczarki się przesmaża najpierw dodałam serki topione i odrobinę wody- używam ich zamiast śmietany a ma takie same właściwości emulsyjne.
    Gdy zaczną się rozpuszczać dodałam pozostałe pokrojone sery.
    W między czasie ugotowałam makaron.

  2. Gdy sos już będzie jednolity, wyłączyłam ogień.
    Sos doprawiłam pieprzem, solą i gałką muszkatołową i wymieszałam go z makaronem.
    Makaron na talerzu dodatkowo parmezanem i dodatkowym pieprzem.
    Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (42)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń