Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczarki z fetą i fasolą"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 26
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 51
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 668
Szybka i smaczna
Odsłon: 11215
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 251
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 26
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 51
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 668
Szybka i smaczna
Odsłon: 11215
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 251
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 220 st. C. Pieczarki opłucz (lub obierz w razie potrzeby), osusz, odetnij nóżki.
Pokrój drobno bakłażan i nóżki pieczarek, uduś je na łyżce oliwy i odrobinie wody.
Wymieszaj fasolę z puszki, dymki, natkę, fetę, bakłażana i nóżki pieczarek oraz połowę żółtego sera. Nałóż farsz do kapeluszy pieczarek. Posyp resztą żółtego sera.
Wstaw pieczarki do piekarnika i piecz 20 minut lub do czasu, gdy pieczarki się zrumienią, a ser roztopi. Podawaj natychmiast.
Rada: Faszerowane pieczarki najlepiej smakują z zieloną sałatą przyprawioną sosem winegret.Źródło: Olivia