Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczarki z kurkami do kaszy gryczanej"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 710
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 29
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 83
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 710
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 29
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 83
Składniki
Pieczarki myję, obieram ze skórki, wykrawam nóżki. Kaszę gryczaną gotuję w osolonej wodzie 15 minut. Paprykę myję i kroję w kostkę. Do przestudzonej kaszy dodaję paprykę. Kurki i nóżki pieczarek przesmażam na oleju, doprawiam solą, pieprzem, bazylią i oregano, wrzucam do kaszy razem z pokrojoną w kostkę mozzarellą.
Główki pieczarek napełniam farszem. Do każdej dodaję oliwkę i drobniutko pokrojoną papryczkę chili. Zapiekam 15 minut w 180oC. Przed podaniem dekoruję koperkiem.
Czas przygotowania 45 minut, cena porcji około 5 zł.
<strong>Przepis wysłała Magdalena Kaczmarek, Poznań.</strong>Źródło: Rewia