Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczarki z mięsem mielonym

Pieczarki z mięsem mielonym

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 4

Przepis wart wypróbowania: "Pieczarki z mięsem mielonym"

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Pieczarki obierz, odetnij nóżki, sparz na sicie wrzątkiem, osącz. Mielone mięso wyrób z jednym jajkiem, przypraw do smaku solą i pieprzem. Napełnij kapelusze.

  2. Pozostałe jajko roztrzep. Obtocz w nim pieczarki, panieruj w bułce tartej. Uformuj kule. Dużą ilość oleju rozgrzej na patelni, włóż pieczarki, usmaż na złoty kolor ze wszystkich stron. Osącz z tłuszczu.

  3. Czas przygotowania: 25 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 1,80 zł

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń