Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczarki z niespodzianką"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 123
Polecam.
Odsłon: 199
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 38
...ale pyszny.
Odsłon: 99
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 123
Polecam.
Odsłon: 199
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 38
...ale pyszny.
Odsłon: 99
Składniki
Pieczarki oczyszczam, obcinam nóżki, wydrążam środki kapeluszy. Nóżki i środki drobno kroję.
Na patelni przesmażam drobno posiekaną cebulę, dodaję posiekane środki i nóżki pieczarek. Gdy zaczną się przyrumieniać, dokładam mielone mięso. Podsmażam mieszając. Dodaję połowę startego żółtego sera.
Kapelusze pieczarek napełniam farszem i ustawiam je w żaroodpornym naczyniu. Zapiekam ok. 15 minut, a po tym czasie posypuję resztą żółtego sera.
Zapiekam jeszcze do rozpuszczenia się sera. Gotowe posypuję szczypiorkiem. Podaję na gorąco.
30 min • Porcja 95 kcal • Koszt porcji 0,80 zł • Przepis na 15 szt.
<strong>Marta Sztabińska z Grajewa</strong>Źródło: Kobieta i życie