Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczarki z przepiórczymi jajkami sadzonymi"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35965
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 156
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 275
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 328
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35965
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 156
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 275
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 328
Składniki
Pieczarki myjemy, korzonki odrywamy. Kapelusze układamy na ręczniku papierowym, by spłynęła z nich woda. Z obydwu stron prószymy lekko solą i pieprzem i natłuszczamy oliwą.
Obraną cebulę i nóżki grzybów drobniutko siekamy. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy, wrzucamy cebulę i korzonki, smażymy, doprawiając solą i pieprzem.
Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180oC. Na blasze do pieczenia układamy grzyby wnętrzami kapeluszy do góry. Posypujemy żółtym serem, na ser wykładamy farsz tak, by w środku było zagłębienie. Do środka każdego kapelusza wbijamy jajko. Lekko solimy. Wkładamy do nagrzanego piekarnika, zapiekamy do momentu, aż białko się zetnie. Podajemy natychmiast.
Czas przygotowania 20 minut. Cena jednej porcji około 2,20 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji 209 kcal. Białko 9,5 g/Tłuszcz 16 g/Węglowodany 9 g.Źródło: Rewia