Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczarki Zapiekane

Przepis dnia 2011-05-02
Pieczarki Zapiekane

Autor:

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 1428

Dodano:

Odsłon: 18368

Lekkie, smaczne, tanie i łatwe do zrobienia.

Składniki

  • pieczarek ( dużych ), 12 szt.
  • żółtego sera, 200 gr.
  • boczku wędzonego ( porcjowany ), 125 gr.
  • cebula, 1 szt.
  • pęczek natki pietruszki, 1
  • białko jajka, 1 szt.
  • olej do smażenia
  • Przyprawy: Sól / Pieprz
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ► Pieczarki oczyścić i umyć, odciąć nóżki i pokroić w drobną kostkę, / kapelusze odłożyć /. ► Cebulę obrać i posiekać. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć pieczarki, boczek wędzony i cebulę / Ostudzić /. Natkę pietruszki drobno posiekać, ser potrzeć na tarce o drobnych oczkach. Białko ubić na sztywno. Wymieszać usmażone pieczarki z natką pietruszki, boczkiem, serem i białkiem. Przyprawić. ► Kapelusze pieczarek napełnić farszem, ułożyć w natłuszczonej formie i wstawić do nagrzanego piekarnika, zapiekać około 20 minut w temperaturze 200C / Termoobieg /.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

edyta01111975 04 stycznia 2015 Zrobiłam na sylwestra są bardzo dobre nawet dzieci jadły chociaż nie lubią pieczarek:)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Pistacja 02 maja 2011 I z takimi pieczarkami siup na grilla ! :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jagienka 26 kwietnia 2011 Wygladaja apetycznie.U CIEBIE jest bardzo apetycznie!

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń