Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczarki ze szpinakiem"
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 2267
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 202
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1944
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 2267
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 202
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1944
Składniki
Utnij korzonki pieczarek, częściowo wykrój środki, pokrój je. Ziemniaki obgotuj w wodzie z przyprawami.
Na maśle podsmaż pokrojone nóżki, szpinak, czosnek. Przypraw, dodaj śmietanę oraz 2 łyżki startego sera. Nadziej kapelusze pieczarek.
W posmarowanym masłem naczyniu do zapiekania ułóż pieczarki, ziemniaki, obłóż resztą farszu szpinakowego. Posyp posiekanym rozmarynem, resztą startego sera. Zapiekaj 15 min w temp. 180°C.
Porcje 5, 60 min, Cena 1,40 zł, Kalorie 380 kcal
<strong>Jadwiga Smolińska z Koronowa</strong>Źródło: Takie jest życie