Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiamy pieczarkową i ten zapach grzybów nie do opisania.
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 354
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 413
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 715
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 354
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 413
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 715
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte mięso oraz marchew pokrojoną dowolnie, ziela i liść laurowy, gotować do miękkości mięsa.
Gdy mięso jest już miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz przyprawę w formie jarzynki i gotować do miękkości ziemniaków.
W międzyczasie na patelni rozpuścić masło i dodać oczyszczone pieczarki bez nóżek (no chyba że ktoś lubi bo ja osobiście nie), podsmażyć do wyparowania wody,
Następnie dodać do gotującej się zupy gdy ziemniaki są już miękkie
Oraz liść pora i selera pokrojonego drobno, pogotować około pół godziny na wolnym ogniu do miękkości grzybów.
Następnie śmietanę rozprowadzić z wywarem od zupy zalać zupę i zagotować.
Na koniec gotowania dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki
I zagotować.
Pyszna zupka dla małych i dużych.