Do góry

Dania główne Przepis na:

pieczarkowa kieszonka

pieczarkowa kieszonka

Autor: monia_i_ania

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 601

Dodano: 13.02.2010

Odsłon: 11913

rewelacyjny smak, szybkie w przyrządzeniu

Składniki

  • pierś z kurczaka, podwójna, 1 szt
  • pieczarki, 20 dag
  • cebula, 1 szt
  • jajko, 1 szt
  • Bułka tarta
  • sól, zioła prowansalskie, papryka ostra,
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. obmyć pierś, jeśli jest gruba, przeciąć na szerokie plastry, potraktować tłuczkiem do mięsa. Posolić, oprószyć papryką, odstawić.

  2. W międzyczasie pieczarki pokroić i udusić z cebulką. Dodać szczyptę vegetty i zioła prowansalskie, doprawić do smaku. Ostudzić.

  3. Na plastry piersi kurczaka nałożyć farsz pieczarkowy i zagiąć mięso, tak aby powstałą kieszonka. Obtoczyć w jajku i bułce tartej. Kłaść na niewielką ilość rozgrzanej oliwy. Smażyć na niewielkim ogniu. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń