Do góry

Przekąski Przepis na:

Pieczarkowa przystawka

Pieczarkowa przystawka

Autor:

Przepisów i artykułów: 2082 Ocena: 11394

Dodano:

Odsłon: 602

Szybka i smaczna przystawka dla niespodziewanych gości.

Składniki

  • Pieczarki świeże duże 8 szt.
  • Serek topiony
  • Masło 1 łyżka
  • Sól i pieprz do smaku
  • Natka pietruszki
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Składniki:
    Pieczarki świeże duże 8 szt.
    Serek topiony
    Masło 1 łyżka
    Sól i pieprz do smaku
    Natka pietruszki
    Wykonanie:
    Pieczarki oczyścić, odciąć ogonki i wydrążyć łyżeczką i odstawić. Wydrążony miąższ zmielić i przysmażyć na maśle. Następnie dodać topiony serek, przyprawić do smaku, i dokładnie wymieszać. Przygotowanym farszem nadziewać pieczarki, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać około pół godziny. Po upieczeniu posypać natka pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń