Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczarkowy tort makaronowy

Pieczarkowy tort makaronowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 84

Dodano:

Odsłon: 13015

Zapiekanka makaronowa w kształcie tortu z sosem śmietanowo-pieczarkowym

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy al dente.
    Cebule obieramy, kroimy o podsmażamy na rozgrzanym maśle. Dodajemy posiekany czosnek oraz pokrojone w półplastry pieczarki.Dusimy ok 8 minut. Odstawiamy do wystudzenia.

    Jajka, śmietanę, śmietankę, tymianek, natkę pietruszki, 2/3 sera oraz pieczarki. Mieszamy. Dolewamy sok z cytryny i mieszamy.

    Brzegi tortownicy smarujemy masłem lub olejem. Wykładamy połowę makaronu. zalewamy sosem ziołowo-pieczarkowym. a następnie wykładamy drugą część makaronu. Wierzch posypujemy serem.

    Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st przez ok 20 minut. Po upieczeniu posypujemy nasz makaronowy tort odrobiną natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń