Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczeń cielęca z migdałami"
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 839
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 22
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 56
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 24258
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 839
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 22
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 56
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 24258
Składniki
Mięso płuczemy, osuszamy, związujemy nicią kuchenną, by pieczeń nabrała ładnego kształtu. Na rozgrzanym oleju podsmażamy czosnek. Zalewamy winem, dodajemy wszystkie przyprawy, krótko gotujemy. Zimną marynatą zalewamy mięso, przykrywamy i wstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Z osuszonej cielęciny zdejmujemy nić, mięso nacieramy najpierw solą i mielonym pieprzem, a po 15 minutach miodem wymieszanym z sokiem z cytryny.
Mięso nakłuwamy ostrym wąskim nożem. Szpikujemy migdałami bez skórki. Układamy w brytfannie. Skrapiamy stopionym masłem i na 15 minut wkładamy do piekarnika nagrzanego do 225oC. Zmniejszamy temperaturę do 190oC i dopiekamy jeszcze 60 minut.
Wartość odżywcza jednej porcji: 425 kcal, Białko: 31,9 g, Tłuszcz: 48 g, Węglowodany: 27 g.
Czas przygotowania: 100 minut. Cena jednej porcji: około 5,30 złŹródło: Rewia