Do góry

Przekąski Przepis na:

Pieczen drobiowa

Pieczen drobiowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 128

Dodano:

Odsłon: 2084

Smaczne na cieplo i na zimno.

Składniki

  • mieso mielone drobiowe z nizsza zaw. tluszczu, 1 kg
  • cebula jumbo, polowa
  • czosnek, 1 zabek
  • ogorki kiszone, 2-3 szt
  • kaszka kus-kus, garsc
  • jajka, 4 szt
  • bulka tarta, ja daje otreby owsiane, 2-3 garscie
  • sos sojowy, sol, pieprz, do smaku
  • musztarda francuska, 3-4 lyzki
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 3 jajka ugotowac na twardo. Ogorki zetrzec na tarce o malych oczkach. Kaszke kus-kus zalac wrzaca woda do nasiakniecia.

  2. Ogorki, 1 surowe jajo, kaszke kus-kus, bulke tarta (lub w wersji diet. otreby owsiane) oraz reszte skladnikow i przyprawy dodac do miesa mielonego i dokladnie wymieszac.

  3. Wysmarowac prostokatna forme olejem (nie za duzo) wylozycz czesc miesa, na to polozyc wzdluz 3 ugotowane jaja i przyktyk reszta miesa mielonego. Ugniesc dokladnie, nie pozostawiajac luznego mijsca.

  4. Zapiekac w piekarniku okolo 30-45 minut w temp. 350-400 st.F.

  5. Podawac jako mieso do dania glownego, badz krojone w ciensze plastry do kanapek.

  6. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

koko6 17 lutego 2011 Temperatura pieczenia jest chyba podana w stopniach fahrenheita ?Bo w celsjusza to z pieczeni zostałby tylko dymek,ale przepis bardzo ciekawy.Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń