Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna pieczeń z mięsa mielonego ,doskonała zamiast wędliny na kanapki.Zaskoczy smakiem nie jedną osobę,
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 135
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7393
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 170
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 92
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 197
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 135
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7393
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 170
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 92
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 197
Składniki
Bułkę należy namoczyć w wodzie lub roztworze wodno- mlecznym i odsączyć.
Paprykę ,ser i cienką kiełbasę pokroić w kostkę.Zieloną cebulę (wraz ze szczypiorem) drobno posiekać.
Mięso przełożyć do miski,dodać jaja,odsączoną bułkę,przyprawy i dodatki(ser,kiełbasa,papryka) i wyrobić na jednolitą masę.
Podłużnią blaszkę posmarować olejem i posypać bułką tartą,następnie przełożyć do niej masę mieloną .Piec w temp. 200st (piekarnik z termo obiegiem ) ok 50-60 minut.Podawać na zimno lub ciepło.