Do góry

Przekąski Przepis na:

Pieczeń kanapkowa

Pieczeń kanapkowa

Autor: agulam22

Przepisów i artykułów: 105 Ocena: 6409

Dodano: 22.05.2010

Odsłon: 15771

Smaczna pieczeń z mięsa mielonego ,doskonała zamiast wędliny na kanapki.Zaskoczy smakiem nie jedną osobę,

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Bułkę należy namoczyć w wodzie lub roztworze wodno- mlecznym i odsączyć.

  2. Paprykę ,ser i cienką kiełbasę pokroić w kostkę.Zieloną cebulę (wraz ze szczypiorem) drobno posiekać.

  3. Mięso przełożyć do miski,dodać jaja,odsączoną bułkę,przyprawy i dodatki(ser,kiełbasa,papryka) i wyrobić na jednolitą masę.

  4. Podłużnią blaszkę posmarować olejem i posypać bułką tartą,następnie przełożyć do niej masę mieloną .Piec w temp. 200st (piekarnik z termo obiegiem ) ok 50-60 minut.Podawać na zimno lub ciepło.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Manuela73 23 maja 2010 pieczeń vs kupne wędliny: 1:0 dla pieczeni, do ulubionych i do zrobienia

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

dorcia41 23 maja 2010 Lubię wszystko co związane z mięsem mielonym, a to mięsko wygląda smakowicie :)) do ulubionych, Pozdrawiam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wioleta333 23 maja 2010 napewno zrobię bo wygląda smacznie,pozdrawiam....

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agatasur 22 maja 2010 Bardzo smakowicie brzmi i fajnie wygląda. Może być miłą alternatywą dla osób, którym znudziły się już tradycyjne dodatki do kanapek - czyli dla mnie na przykład :) Mam nadzieję, że już wkrótce czas pozwoli mi wypróbować, pozdrawiam.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń