Do góry

Przekąski Przepis na:

Pieczeń rzymska

Pieczeń rzymska

Autor:

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 296

Dodano:

Odsłon: 5831

Pieczeń rzymska doskonała na ciepło jak i na zimno.

Składniki

  • 1 kg. łopatki mielonej
  • 2 jajka surowe
  • 3 jajka gotowane
  • 6 lyzek bułki tartej
  • Peczek natki pietruszki
  • Ziarno slonecznika wg. uznania
  • Sol, pieprz, wegeta, maggi.
  • Dodatkowo papier do pieczenia,foremka keksowka,lyzka oleju, lyzka bulki tartej
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Ugotować 3 jajka na twardo, pietruszkę posiekać, słonecznik uprażyć na suchej patelni.

  2. Do mięsa wbić dwa jajka, dodać pietruszkę, słonecznik, bułkę tartą, przyprawy i wyrobić masę.

  3. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć polowe przygotowanej masy, na to jajka przekrojone wzdluz i przykryc reszta masy, wierzch polać olejem i posypać bułką tartą.
    Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok 1 godzinę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń