Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczeń Rzymska

Pieczeń Rzymska

Autor: ewuniak2824

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 142

Dodano: 11.10.2011

Odsłon: 4305

Jeśli znudziły się komuś kotlety mielone to polecam moją pieczeń.

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Bułkę namoczyć w mleku, czosnek zmiażdżyć. Mięso, namoczoną bułkę, czosnek, jajka, koncentrat pomidorowy dokładnie wymieszać. Doprawić solą, pieprzem i czerwonym Delikatem. Masę przełożyć do wąskiej foremki i piec ok. 60 minut w 200 stopniach C.

  2. Cebulę pokroić drobno, wymieszać ze śmietaną i papryką mieloną. Posmarować pieczeń 10 minut przed końcem pieczenia. Paprykę pokroić w kostkę i smażyć 10 minut na oliwie, podlać 1/2 szklanki wody, zagotować. 1/3 papryki zmiksować i wymieszać z resztą papryki. Doprawić solą, pieprzem , natką pietruszki i bazylią. Mięso kroić w plastry, podawać polane sosem z ziemniakami, ryżem, makaronem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń