Do góry

Przekąski Przepis na:

pieczen rzymska nadziewana jajkiem

pieczen rzymska nadziewana jajkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 3

Dodano:

Odsłon: 1073

szybkie łatwe i pyszne

Składniki

  • 25 g wędzonego boczku
  • 2 cebule
  • 1/2 pęczka pietruszki
  • 750 g mielonego mięsa wieprzowego i wolowego
  • 1 czerstwa kajzerka
  • 1 jajko
  • ałka muszkatołowa
  • po 1/2 łyżeczki papryki i majeranku
  • 4 jajka natwardo
  • sól
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać posiekaną cebulę i smażyć 5 min. Dodać natkę i smażyć jeszcze 1 minutę.

  2. Bułkę namoczyć dokładnie w wodzie i dobrze odcisnąć. Dodać do mięsa, wymieszać. Dodać gałkę muszkatołową, jajko, sól, mejeranek i paprykę. Na koniec dodać też boczek i cebulę.

  3. Blaszkę wysmarować olejem lub smalcem, lekko posypać tartą bułką. Wyłożyć 1/2 mięsa, położyć jajka i przykryć resztą mięsa.

  4. Piec 35 minut w 200 stopniach. Po upieczeniu zostawić w piecyku na 20 min.

  5. Najlepsza jest na zimno z chlebem:)))

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń