Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczeń rzymska z papryką"
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 149
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7579
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 202
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 108
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 210
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 149
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7579
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 202
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 108
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 210
Składniki
• na 6 porcji •: 1 godz. i 10 min •Porcja: 360 kcal •Cena porcji: ok. 2,50 zł
Mielone mięso włóż do miski. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na maśle. Dołóż do mięsa. Wbij jajka. Wsyp 2–3 łyżki bułki tartej, natkę oraz parmezan. Przypraw do smaku czosnkiem przeciśniętym przez praskę, suszonymi ziołami, gałką, solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Wymieszaj.
Papryki oczyść, pokrój w paski. Przelej je na sitku wrzątkiem, osącz. Foremkę posmaruj olejem, posyp resztą tartej bułki. Na spodzie rozsmaruj trochę masy mięsnej i ułóż część papryki. Tak samo układaj kolejne warstwy, aż zużyjesz całą masę mięsną i wszystkie paski papryki. Piecz ok. 50 minut w 180°C.Źródło: Naj