Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczeń rzymska z pieczarkami

Pieczeń rzymska z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 80 Ocena: 1963

Dodano:

Odsłon: 17124

smaczna pieczeń

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pomysł na kotlety przygotowac według przepisu na opakowaniu i połączyc z mięsem. Dodac równiez pokrojoną w paski szynkę oraz posiekaną natkę. Doprawic pieprzem i solą.

  2. Pieczarki pokroic na plastry, usmażyc na maśle, doprawic solą i pieprzem. Do wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą formy przełożyc częsc masy mięsnej, wyrównac, następnie pieczarki i przykryc pozostałą masą mięsną, wierzch posypac sproszkowaną słodką papryką.. Piec w temp. 200 stopni ok. godzinę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

mari 24 kwietnia 2010 Na zimno do pieczywa, na gorąco do ziemniaków. Na zdjęciu pieczeń jest gorąca i te poszczególne warstwy między pieczarkami jeszcze się rozchodzą. Po wystygnieciu i schłodzeniu w lodówce pieczeń robi się zwarta i idealnie kroi na chleb.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

m_isia1 21 kwietnia 2010 z czym to podawać, może być do pieczywa?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bozena58 05 kwietnia 2010 fajny przepis- lubię różnego rodzaju mięsa- jest to alternatywa dla kupnych wędlin,które smakują prawie wszystkie jednakowo

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mari 02 kwietnia 2010 Zapomniałam nadmienic, iż przepis znalazłam w książeczce "Wielkanocne Menu" wydane przez Winiary

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń