Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczeń toskańska z pomidorami i czosnkiem"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 173
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 173
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Składniki
Cebule obierz, potnij na cząstki. Zio ła opłucz, osusz. Listki szałwii oderwij od gałązek. Mięso posyp solą i pie przem. Połóż na nim po 2 gałązki rozmarynu, tymianku i oregano oraz listki szałwii. Obwiąż nitką. Pieczeń ułóż w brytfance. Piecz ok. 100 min w 175 st.
Pomidory pokrój. Oderwij listki od pozostałych gałązek tymianku. Główkę czosnku przekrój na pół. Jedną połowę podziel na ząbki i obierz je.
Pomidory, drugą połowę główki czosnku oraz obrane ząbki posyp listkami tymianku, solą i pieprzem. Dodaj do mięsa 45 minut przed końcem pieczenia. Pieczeń podawaj warzywami z pieczenia.
Pieczeń będzie tańsza o ok. 4 zł, jeśli zamiast świeżych ziół użyjesz suszonych . Natrzyj nimi mocno mięso i odstaw je na godzinę.Źródło: Tina