Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczeń w chlebku. Soczysta, aromatyczna i kolorowa!"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 120
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 581
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 120
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 581
Składniki
Z chlebka odkrawam jedną kromkę i ostrożnie wyjmuję cały miąższ (robię to za pomocą łyżki z długim trzonkiem).
Miąższ kruszę i dodaję do mięsa. Wsypuję też oczyszczone, pokrojone w kosteczkę papryki.
Czosnek obieram, przeciskam przez praskę do mięsa. Wbijam jajko, dodaję starty ser. Wyrabiam masę, przyprawiając ją solą, pieprzem, przyprawą do mięsa mielonego oraz tymiankiem.
Farszem nadziewam chlebek. Ciasno owijam go folią aluminiową. Piekę ok. godziny w temperaturze 180 st.
Porcja zawiera ok. 310 kcal
Porcja kosztuje ok. 2,50 zł
ok. 80 minŹródło: Tina