Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczeń w zielonej koszulce"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 140
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 113
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 140
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 113
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Składniki
Zioła umyj, obierz listki i posiekaj. Połowę porcji wymieszaj z olejem. Dodaj rozgniecione ziarenka pieprzu. Mięso umyj i osusz. Natrzyj solą i pieprzem.
Włóż do brytfanki i wierzch posmaruj ziołami z olejem. Włóż na 15 min. do piekarnika rozgrzanego do 225 st. C. Obniż temperaturę do 100 st. C i piecz ok. 3 godz.
Dymkę umyj i pokrój w cienkie pierścienie (razem z zielonymi łodygami). Wymieszaj jogurt z resztą ziół i dymką. Dodaj majonez. Tak powstały sos dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Upieczoną pieczeń wyjmij z piekarnika i przykryj folią aluminiową. Po 10 minutach wyjmuj z brytfanki i pokrój w plastry. Podawaj z sosem ziołowym. Pieczeń bardzo dobrze smakuje z bagietką.
Czas przygotowania: 210 minut 380 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień