Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczeń wieprzowa glazurowana"
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 217
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 762
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1805
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 234
Polecam.
Odsłon: 281
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 217
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 762
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1805
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 234
Polecam.
Odsłon: 281
Składniki
około 210 minut
Mięso opłukać, wytrzeć, skórę ponacinać w drobne romby. Potem mięso natrzeć solą i pieprzem. Ułożyć w brytfance. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Piec 3 i 1/2 godziny. Od czasu do czasu podlewać wodą (wlać w sumie około 250 ml) i sosem z dna brytfanki.
Dynię oczyścić z pestek i włókien, miąższ odciąć od skóry, pokroić w kostkę. Pory oczyścić pokroić w grubsze plasterki. Imbir obrać, posiekać. Bulion zagotować z octem i cukrem. Włożyć dynię, gotować 15 minut, odcedzić, ale wywar zachować.
Pory i ziarenka zielonego pieprzu dodać do mięsa około 20 minut przed końcem pieczenia, a 15 minut przed wyjęciem z piekarnika dołożyć także dynię. Całość podlać dyniowym wywarem. Warzywa oprószyć solą i pieprzem. Przed podaniem udekorować świeżymi ziołami.Źródło: Życie na gorąco