Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i zdrowa wędlina, czemu nie możemy sami przygotować pieczeń z indyka, którą możemy użyć do chleba na kanapki, jak i na zimną zakąskę.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1100
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 175
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 110
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1100
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 175
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 110
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Składniki
Wszystkie przyprawy w niewielkiej ilości wymieszać ze sobą (jeżeli ktoś woli bardziej ostre oczywiście doda więcej pieprzu i papryki), następnie dodać olej i sos z granatu i dokładnie wszystko wymieszać. Tak przygotowaną marynatą natrzeć wypłukane mięso i wstawić do lodówki na 3-4 godziny. Po upływie tego czasu. Wyciągnąć mięso z lodówki przełożyć do naczynia żaroodpornego, obłożyć cebulą i czosnkiem. Piec pod przykryciem 90 minut w temperaturze 180 stopni. Po upływie tego czasu przełożyć na blaszkę i piec jeszcze ok 20 minut do zarumienienia się mięsa. Po wystudzeniu pieczeń z indyka jest gotowa.