Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczeń z jajkiem"
Polecam.
Odsłon: 134
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 71
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 626
Polecam.
Odsłon: 134
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 71
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 626
Składniki
Cebulę obierz, posiekaj i połącz z mięsem mielonym. Kajzerki namocz w mleku, odciśnij, rozdrobnij i dodaj do masy. Wbij jajka, dopraw całość solą, pieprzem i dokładnie wymieszaj.
Fasolkę zblanszuj we wrzątku i zostaw do wystygnięcia. Paprykę pokrój w paski.
Wąską keksówkę wyłóż papierem do pieczenia. Boki i dno wylep masą mięsną. Ułóż na niej przekrojone na pół jajka na twardo, kawałki papryki i fasolkę szparagową. Wierzch pokryj resztą mięsa.
Skrop całość olejem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190°C.
Piecz potrawę około godziny. Gdy będzie gotowa, pokrój ją na grube plastry. Serwuj np. z sosem chrzanowym.
<strong>Agata Skiba z Morawicy</strong>Źródło: Super TV