Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczeń z królika

Pieczeń z królika

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 150

Przepis wart wypróbowania: "Pieczeń z królika"

Składniki

  • 70 dag mięsa królika
  • 30 dag wątróbki z królika
  • 20 dag surowego wędzonego boczku
  • czerstwa bułka
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 jajka
  • olej
  • półtorej szklanki mleka
  • łyżeczka majeranku
  • łyżeczka słodkiej mielonej papryki
  • sól
  • pieprz
  • półtorej łyżeczki vegety
  • 2 marchewki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso i wątróbki królika oczyść, umyj, osusz. Zmiel razem z wędzonym boczkiem. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Zeszklij na oleju. Dodaj do mięsa. Czerstwą bułkę namocz w mleku, odciśnij. Dodaj do mięsa, wbij jajka. Wsyp majeranek, paprykę i vegetę, oprósz solą i pieprzem, dokładnie wyrób.

  2. Marchewki oczyść, ugotuj. Formę keksową natłuść, posyp tartą bułką. Włóż 1/3 mięsa, ułóż marchewki. Przykryj pozostałą masą mięsną, wyrównaj. Piecz ok. 90 minut w temp. 200°C. Wierzch możesz przykryć folią aluminiową.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń