Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczeń z papryką i pieczarkami"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 484
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1316
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 65
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 355
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 484
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1316
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 65
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 355
Składniki
Papryki wyjmij ze słoika, osącz. Pieczarki oczyść, pokrój na plasterki. Kajzerki namocz w wodzie, odciśnij. Cebulę obierz, pokrój w kostkę, przesmaż na oleju.
Mięso mielone włóż do miski, dodaj kajzerki, jajka, cebulę, wyrób, przypraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Podłużną formę natłuść, posyp tartą bułką. Napełnij połową masy mięsnej, ułóż paski papryki i plasterki pieczarek. Przykryj resztą masy mięsnej.
Wierzch wyrównaj, posyp ziołami prowansalskimi i ostrą papryką. Piecz około 60 minut w temp. 190°C.
Czas przygotowania 80 min. Ilość porcji 20. Cena za porcję 1,40 zł.
Przepis przysłała Danuta Piecyk z Goździkowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie