Do góry

Przekąski Przepis na:

Pieczeń z pieczarkami

Pieczeń z pieczarkami

Autor: kasia-p

Przepisów i artykułów: 89 Ocena: 3442

Dodano: 11.05.2018

Odsłon: 469

Pieczeń może być podawana na zimno z pieczywem, a także na ciepło z surówkami.

Składniki

  • mięso mielone wieprzowe 50 dag
  • cebula duża 1 sztuka
  • czosnek 2-3 ząbki
  • bułka tarta 1 łyżka
  • jajko 1 szt
  • pieczarki 20 dag
  • boczek wędzony 20 dag
  • słonecznik łuskany 10 dag
  • sól
  • pieprz
  • olej(do smażenia + 2 łyżki do polania pieczeni)
> 6 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę. Zeszklić na oleju. Lekko posolić.
    Mięso mielone wymieszać z jajkiem i bułką tartą. Dodać cebulę i czosnek. Przyprawić solą i pieprzem.

  2. Pieczarki pokroić w plasterki. Przysmażyć na oleju. Lekko posolić.
    Mięso mielone rozłożyć w formie prostokąta na folii aluminiowej.
    Boczek pokroić w plastry. Ułożyć na mięsie, na wierzch dodać pieczarki.

  3. Zwinąć jak roladę. Wierzch posmarować 2 łyżkami oleju. Obsypać słonecznikiem. Zwinąć w folię.

  4. Wstawić do piekarnika na ok.30-35 min 180st. Po tym czasie rozwinąć folię i piec jeszcze ok.15-20 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń