Do góry

Dania główne Przepis na:

pieczeń z piersi indyka

pieczeń z piersi indyka

Autor:

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 335

Dodano:

Odsłon: 51218

smaczne

Składniki

  • pierś z indyka, 1kg
  • jajka, 4-5szt.
  • szpinak, 300g
  • masło
  • papryka turecka
  • sól,pieprz
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. pierś rozcinamy wzdłu ,lekko rozklepujemy zeby powstał płat.

  2. Gotujemy jajka na twardo-po ugotowaniu kroimy w kostkę,smażymy szpinak na maśle,dodajemy sól,pieprz do smaku-do zimnego szpinaku surowe jajko.

  3. Lączymy szpinak z jajkami i nakładamy na pierś z indyka,zawijamy.Nie jest to łatwe ale moża po prostu podwinąc pod spód,żeby powstała rolada.Posypujemy obficie turecką papryką i pieczemy około 1 godziny w 160-170 C

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

glazter2007 11 marca 2012 Wygląda smakowicie . Wrzucam do ulubionych i do wypróbowania . Myślę podobnie jak Annuar . Pozdrawiam.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 28 grudnia 2011 Oj, to już któryś fajny przepis, smakowałaby mi Twoja kuchnia...

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń