Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszy raz jadłam i robiłam sarninę i na pewno nie ostatni.
Kopytka ziemniaczane to jedno z tych klasycznych dań, które cieszą się popula...
Odsłon: 353
Szukasz pomysłu na przygotowanie udek kurczaka, oto przepis dla Ciebie. Banal...
Odsłon: 472
Kopytka ziemniaczane to jedno z tych klasycznych dań, które cieszą się popula...
Odsłon: 353
Szukasz pomysłu na przygotowanie udek kurczaka, oto przepis dla Ciebie. Banal...
Odsłon: 472
Składniki
Warzywa ścieramy na tarce o dużych oczkach, cebulę drobno siekamy, mieszamy z olejem.
Mięso z sarny oczyszczamy i nacieramy warzywami i przyprawami. Odstawiamy na 2-3 dni w chłodne miejsce. Od czasu do czasu mieszamy.
Mięso podlewamy wodą i pieczemy w temp. 180 °C ok. 4 godzin (albo dłużej, jeśli kawałek mięsa jest większy), podlewając wytopionym sosem co kilkanaście minut. Smacznego.