Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczeń ze schabu w majonezie i ketchupie

Pieczeń ze schabu w majonezie i ketchupie

Autor:

Przepisów i artykułów: 284 Ocena: 6712

Dodano:

Odsłon: 2974

Pomysł na bardzo dobrą pieczeń,przy włożeniu małej ilości pracy,bardzo prostą i pięknie prezentującą się na stole.polecam na każdą imprezę rodzinną ,lub po prostu na obiad....

Składniki

  • około 1 1/2 kg schabu
  • 3-4 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • 8 łyżek ketchupu pikantnego
  • 3 łyżki majonezu
  • sól,pieprz
5-6 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Schab myjemy, osuszamy i nacinamy plastry nie krojąc ich do końca,delikatnie solimy i posypujemy pieprzem. Cebulę kroimy w plastry i przekładamy plasterkami nasze ponacinane kotlety.Czosnek drobno siekamy. W misce mieszamy ketchup, majonez i czosnek. Powstałą marynatą nacieramy dokładnie nasze mięso. Mięso powinno być całe pokryte sosem ketchupowo - majonezowym. Schab układamy w naczyniu żaroodpornym, pozostałą marynatę wykładamy na mięso i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. Schabu pieczemy pod przykryciem około 1 godz. 45 min. Następnie mięso polewamy powstałym sosem i pieczemy jeszcze około 15 min. bez przykrycia.
    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń