Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczeń ze szpinakiem

Pieczeń ze szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 1732 Ocena: 14717

Dodano:

Odsłon: 1

Smaczny pomysł na "Pieczeń ze szpinakiem"

Składniki

  • 1
  • 30 kg wieprzowiny na pieczeń (np. szynki w zwartym kawałku)
  • 30 dag świeżego szpinaku
  • 1 chili
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 5 łyżek oliwy
  • 1 jajko
  • 2 łyżki startego parmezanu
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 20 dag fety w kosteczkach
  • gałka muszkatołowa
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. godz. 55 min; Porcja: 655 kcal; Cena porcji: 4,45 zł.

  2. Szpinak przebierz, oczyść i opłucz. Listki osusz, grubo pokrój. Chili oczyść, potnij w kosteczkę. Cebulę oraz czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na 2 łyżkach oliwy. Dodaj chili i szpinak. Smaż dalej kilka minut. Zdejmij z ognia.

  3. Szpinak wymieszaj z jajkiem, parmezanem oraz tartą bułką. Dołóż fetę. Przypraw do smaku pieprzem i gałką.

  4. Mięso umyj, wytrzyj. Wytnij w nim kieszeń. W środku i na zewnątrz posyp solą i pieprzem. W otwór włóż część farszu. Pieczeń ułóż w żaroodpornej formie. Skrop pozostałą oliwą. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 °C. Piecz około 95 minut . Na 15 minut przed końcem pieczenia wierzch mięsa obłóż resztą szpinakowego farszu.

    Źródło: Naj

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń