Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczeń ze szpinakiem

Pieczeń ze szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 54 Ocena: 300

Dodano:

Odsłon: 5267

Pyszny pomysł na obiad. Dla wszystkich tych, którzy uwielbiają szpinak. Pieczeń jest rewelacyjna - dobrze doprawiona, z posmakiem czosnku!

Składniki

  • 500 g mięsa mielonego z szynki wieprzowej
  • 2 cebule
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 3 jajka
  • 100 g mrożonego szpinaku
  • 1 łyżka masła
  • 2 ząbki czosnku
  • Sól
  • Pieprz
  • Czosnek granulowany
  • Liść lubczyku
3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. W garnku rozpuszczamy masło. Dodajemy mrożone kulki szpinaku i dusimy do momentu całkowitego rozmrożenia i odparowania wody. Do osobnej miski przekładamy mięso mielone, dodajemy drobno posiekaną cebulę. Wbijamy jajka oraz wsypujemy bułkę tartą. Na końcu dokładamy przestudzony szpinak oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i liściem lubczyku. Całość dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę. Mięso przekładamy do foremki keksowej (wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia). Pieczemy w nagrzanym do 200*C piekarniku przez 50-60 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

BEATA1978 10 kwietnia Bardzo apetyczna, muszę wypróbować :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń