Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczona biała kiełbasa z pieczarkami w żurku

Pieczona biała kiełbasa z pieczarkami w żurku

Autor: lilaniki

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 610

Dodano: 05.04.2012

Odsłon: 15430

Bardzo smaczna biała wielkanocna kiełbasa w innej wersji.

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pieczarki i obraną cebulę pokroić w plastry, wyłożyć na dnie naczynia żaroodpornego lub innego, w którym będziemy zapiekać kiełbaski. Kiełbasę podgotowujemy w żurku z dodatkiem majeranku około 20 minut.

  2. Kiełbaski nacinamy (kilka nacięć po jednej i drugiej stronie) i układamy na pieczarkach i cebuli. zalewamy całość żurkiem domowym wymieszanym łyżką śmietany i majerankiem (ja użyłam już gotowego żurku), w którym podgotowane były kiełbaski.

  3. Tak przygotowane kiełbaski wkładamy do piekarnika i zapiekamy około 30-40 minut w temperaturze 200 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kamasutra 06 kwietnia 2012 Bardzo mi się spodobał ten sposób podania białej kiełbasy.

17 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gvlba 06 kwietnia 2012 Jak dla mnie super.Na świeta koniecznie wypróbuje.WESOŁYCH ŚWIĄT

17 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń