Do góry

Przekąski Przepis na:

Pieczona cukinia

Pieczona cukinia

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 33

Dodano:

Odsłon: 811

Smaczna lekka, pożywna przekąska

Składniki

1-2 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cukinię kroimy w plasterki o grubości ok. 1 cm.

  2. Blachę do ciasta lub prodiż wykładamy papierem do pieczenia. Układamy plasterki cukinii, posypujemy przyprawami troszkę polewamy oliwą z oliwek i pieczemy. W trakcie pieczenia cukinia puszcza soki i czekamy aż lekko odparuje. Delikatnie przekręcamy plasterki na drugą stronę. Czas pieczenia w piekarniku ok 30 min., w prodiżu ok. 1 godzina.

  3. Upieczoną, miękką, delikatną cukinię można podawać jako przekąska, jako dodatek do dań bądź może być lekką kolacją.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń