Do góry

Przekąski Przepis na:

Pieczona feta

Pieczona feta

Autor:

Przepisów i artykułów: 490 Ocena: 6126

Dodano:

Odsłon: 433

Czy piekliście kiedyś fetę ? Jeżeli nie, to polecam :) Duża ilość oliwki z oliwek i rozmaryn. Po upieczeniu z dość twardego i kruchego sera, robi się miękki do zajadania łyżką :)

Składniki

  • 150 g. fety
  • oliwka z oliwek ok. 1/3 szklanki
  • Rozmaryn
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie


  1. Ser pieczemy w naczyniu żaroodpornym z oliwką i rozmarynem- 10 minut w 160*
    Po upieczeniu feta jest mięciutka. Należy jeść razem z oliwką.
    Doskonale smakuje z pomidorami.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 01 listopada 2017 No masz, a to zaskoczenie ;)
Trzeba będzie koniecznie wypróbować, bo pysznie wygląda :

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bozka44 31 października 2017 No, mnie tez rozmiekczylas - bez pieczenia z rozmarynem :-)))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń