Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczona golonka

Pieczona golonka

Autor: gvlba

Przepisów i artykułów: 118 Ocena: 2312

Dodano: 24.08.2011

Odsłon: 26974

Ja osobiście nie przepadam za golonką ale mój mąż ją uwielbia.Zresztą jak większośc mężczyzn

Składniki

1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Golonkę naciąc w kilku miejscach na krzyż.Do goracej wody wsypac wszystkie przyprawy,dobrze wymieszac i włożyc golonke.Włożyc do lodówki na ok 4 dni.Po tym czasie wyjąc,nasmarowac musztardą a między nacięcia włożyc gożdziki,polac olejem.Piec w 200 st C ok 2 godz

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Golonkowo 13 września 2011 jak wstawimy do gorącej wody golonkę to mięso się zetnie "podgotuje", a najpierw chodzi o to żeby mięso się zapeklowało(na surowo), dlatego zawsze czekamy aż woda się wystudzi :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Golonkowo 13 września 2011 jak wstawimy do gorącej wody golonkę to mięso się zetnie "podgotuje", a najpierw chodzi o to żeby ona się zapeklowała, dlatego zawsze czekamy aż woda się wystudzi :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gvlba 25 sierpnia 2011 Najlepiej włożyc ją do wystudzonej zalewy.Ale jak będzie wstawiona do gorącej to myśle że też nic się nie powinno stac.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 25 sierpnia 2011 Czy golonkę włożyć do gorącej wody, czy najpierw tę zalewę wystudzić?

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń