Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczona jagnięcina

Pieczona jagnięcina

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8454

Dodano:

Odsłon: 10

Smaczny pomysł na "Pieczona jagnięcina"

Składniki

  • 1,5 kg jagnięciny na pieczeń
  • 4 ząbki czosnku
  • po gałązce rozmarynu i tymianku
  • 2 listki laurowe
  • po szklance białego wina i bulionu
  • pieprz
  • 4 łyżki oleju
  • sól
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Oczyszczoną jagnięcinę zalej winem, dodaj czosnek i zioła. Wstaw na dobę do lodówki.

  2. Następnego dnia obsmaż mięso na oleju. Włóż je do brytfanki, dodaj czosnek z marynaty, wlej bulion i wstaw na 2 godziny do piekarnika rozgrzanego do 200°C.

  3. Pokrojoną jagnięcinę serwuj np. z cukinią w cieście.

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń