Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczona kaczka na Boże Narodzenie"
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 17
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 533
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 739
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 32
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 17
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 533
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 739
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 32
Składniki
Kaczkę umyj i osusz.
Sól, cukier oraz roztarty czosnek wymieszaj z sosem sojowym, czystą wódką oraz 2 łyżkami wody.
Natrzyj tuszkę przygotowaną marynatą. Jeśli nie wykorzystasz całego płynu, wlej go do naczynia, w którym będziesz marynować mięso. Wstaw kaczkę do lodówki na 2 dni.
Po tym czasie umieść ją w piekarniku rozgrzanym do 200°C i piecz około 3 godziny.
Wypieczony sos z kaczki połącz z winem, śmietaną, cynamonem i mąką. Podgrzej.
Gotową kaczkę polej sosem i serwuj np. z kapustą.Źródło: Telemax