Do góry

Śniadania Przepis na:

Pieczona karkówka

Pieczona karkówka

Autor:

Przepisów i artykułów: 401 Ocena: 11673

Dodano:

Odsłon: 6572

Pieczony karczek ulubione mięso prawie każdego mężczyzny, przynajmniej tych których ja znam. Zresztą każdy kto je mięso nie oprze się soczystemu pieczonemu mięsku karkowemu.

Składniki

  • 2-3 kg karczek w jednym kawałku
  • 1 opakowanie przyprawy do karkówki
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • kilka liści laurowych
  • olej do smażenia
  • sól i pieprz
  • folia aluminiowa
> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cały kawał mięsa podsmażamy z każdej strony na bardzo rozgrzanym tłuszczu, przez dosłownie moment.

  2. I z drugiej strony

  3. Obsmażone mięso wykładamy na folię aluminiową, całość obsypujemy przyprawą do karczku, solą, pieprzem oraz obkładamy z obu stron liśćmi laurowymi i ziarnami ziela angielskiego.

  4. Przyprawione mięso owijamy dokładnie folią aluminiową, wkładamy na foremkę i wstawiamy do piekarnika.

  5. Pieczemy w temp. 200'C przez około 2 godziny.

  6. Podajemy na gorąco lub na zimno. Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (19)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 28 marca Pycha! Ja dzisiaj szynkę piekłem. Dostałem z dużym przyrostem tłuszczu <3 Będzie mega! Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ErJot 28 marca Wspaniale się prezentuje i z pewnością równie dobrze smakuje:) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń