Do góry

Dania główne Przepis na:

pieczona karkówka w marynacie z ketchupu i sosu sojowego

pieczona karkówka w marynacie z ketchupu i sosu sojowego

Autor: Pieprzyczfantazja

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 66

Dodano: 27.04.2018

Odsłon: 10484

Bardzo smaczny pomysł na obiad a wręcz obłędny na grilla :) Zapraszam :)

Składniki

  • 1 kg karkówki
  • 1/3 szklanki ketchupu łagodnego bądź ostrego
  • 3 łyżki majonezu
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 5-6 ząbków czosnku
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • 2 cebule
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Ketchup, majonez i sos sojowy wymieszałam w miseczce, następnie dodałam sól oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.

  2. Karkówkę pokroiłam na plastry ok. 1,5-2 cm i zestekowałam.

  3. Każdy kawałek mięsa natarłam marynatą i włożyłam do woreczka.

    Na wierzch mięsa położyłam pokrojoną w talarki cebulę. Wstawiłam do lodówki na 2 godziny by mięso naszło marynatą.

  4. Piekłam 1,30 h w 180 stopniach.

    Karkówka była przepyszna! Z wierzchu pięknie zarumieniona a w środku mięciutka.

    Świetny pomysł na grilla :)

    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń