Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pieczone na patelni kiełbaski śląskie z cebulą i szczypiorem, podane z ziemniakami i ogórkiem kiszonym.
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1721
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 223
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 165
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1721
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 223
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 165
Składniki
Obrane, wymyte ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. W między czasie nacinamy kiełbaski śląskie i smażymy z każdej strony na rumiany kolor. Jężeli kiełbaski będą już zarumienione dodajemy pokrojony szczypior z cebulą i dusimy na małym ogniu do miękkości cebuli. Cebulę ze szczypiorem przed dodaniem na patelnię doprawiamy solą i pieprzem ziołowym. Ugotowane ziemniaki odlewamy z wody, odparowujemy,posypujemy koprem, tłuczemy.
Upieczone kiełbaski podajemy z ziemniakami i ogórkiem kiszonym. Smacznego!!!